Олимпийската медалистка Елица Янкова и СУ "Иван Вазов" - Плевен със съвместна инициатива (Снимки)

Чаровната усмивка на българската борба ще води занимания по сутрешна гимнастика

Олимпийската медалистка Елица Янкова посети днес СУ "Иван Вазов" - Плевен, като поводът е бъдеща инициатива между нея и училището, която ще стартира в началото на 2020 година. Чаровната усмивка на българската борба и десетокласникът Владимир Валентинов ще водят занимания по сутрешна гимнастика, като целта е да се стимулира спортната култура на децата от школото и да им се покаже, че движението е по-полезно от застояването пред телевизора или компютъра.

 

Днес Елица Янкова посети за пръв път СУ "Иван Вазов" и се срещна с директора Димитър Митев, за да обсъдят подробности около предстоящия съвместен проект, който се реализира със съдействието на асоциация "Докосни дъгата".

Именитата спортистка разгледа базата на най-голямото учебно заведение на територията на Плевенска област и не спести комплиментите си за отличните условия, които са осигурени на децата. Тя подари на училището надписано трико с автограф и даде интервю за училищния вестник "В@з, Буки, Веди".

Eлица Янкова бе посрещната изключително топло в салона на училището, където шестокласници и седмокласници развълнувано я наобиколиха и побързаха да й споделят, че чакат с нетърпение старта на инициативата. Тя получи от децата последния брой на училищния вестник и се снима за спомен с тях.