Слави Трифонов подарява на Плевен люлка за деца със специални нужди

Тя ще се намира в Градската градина

Слави Трифонов и колегите му от Ку-ку бенд ще спонсорират закупуването и монтирането на люлка за деца със специални нужди в Плевен. Това обяви самият Слави от трибуната на своето предаване.

Тази вечер в шоуто на популярния плевенчанин, което се излъчва по 7/8 ТВ гостува Анна Йончева - майка на две деца без увреждания, която се сблъсква с нетърпимостта, най-вече от страна на родители, към "различните" деца на детската площадка. Нейната инициатива започва като фотографски проект под надслов „Различните деца на България”, но когато става ясно, че на детските площадки всъщност няма никакви съоръжения, пригодени за деца в колички, Анна стартира кампанията "Да играем ЗАЕДНО", за да набере средства за закупуване и монтиране на комбинирана люлка-везна. Съоръжението е уникално и се изработва по поръчка. 

Първата такава люлка вече е факт, намира се в софийския парк "Света Троица". А инициативата продължава с цел закупуване и монтиране на следващата люлка.

"Искам да спонсорирам такава люлка да има в родния ми град Плевен. Много от моите колеги също са свързани с този град. Нека направим такава люлка в Градската градина на Плевен", обяви в ефир Слави пред Анна Йончева, която не скри изненадата си от жеста и му благодари за подкрепата към инициативата. Впоследствие шоуменът се обърна към Евгени Димитров и му заръча да осъществи връзка с кмета Георг Спартански, за да доуточнят подробностите.

Слави разкри и един интересен факт - оказа се, че той е съученик с брата на Георг Спартански - Милко.