Засилено полицейско присъствие в област Плевен ще има за студентския празник

Полицейските инспектори установят контакти с управителите на хотели и ресторанти

Активно полицейско присъствие е планирано по време на студентския празник 8 декември в районите на заведение в областта, където ще се провеждат тържества и по трасетата за придвижване.

Полицейските инспектори установят контакти с управителите на хотели и ресторанти, където ще празнуват студенти за набелязване на мерки за безопасност.

В навечерието на 8 декември, в деня на празника и след него в областта ще се проведат специализирани операции по пътищата за контрол на водачите за правоспособност, спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотични вещества. Проверки ще бъдат извършени за спазване на нормативните изисквания по линия на контрола на общоопасните средства и търговията с пиротехнически изделия. На собствениците на заведения, където ще се устройват тържества, ще бъда обърнато специално внимание да осъществяват бърза комуникация с полицията при нарушения или престъпления.

Призивът към студентите е да празнуват разумно, да спазват правилата за движение, когато шофират, да не нарушават обществения ред, за да не помрачават празничното настроение. Телефонът за сигнали при произшествия и нарушения е 112.