Ученици от СУ "Иван Вазов" и ОУ "Д-р Петър Берон" се потопиха в подводния свят с Михаил Заимов

Във Военен клуб - Плевен се проведе и открита среща-дискусия с популярния изследовател

По покана на асоциация "Докосни дъгата" Михаил Заимов посети две плевенски училища и проведе открита среща-дискусия с плевенчани във Военния клуб.

Михаил Заимов е вдъхновяваща личност. Представител е на рядка порода, почти изчезващи днес хора. Енциклопедист, водолаз, изследовател, журналист. Известен е с увлечението си по подводната фотография, автор е на няколко впечатляващи изложби. Освен всичко това, той е внук на ген. Владимир Заимов и правнук на революционера и писател Стоян Заимов, който е сред строителите на съвременна България.

Михаил Заимов от години се бори за популяризирането на голямата си любов - Черно море и забравените му богатства и история. Това беше и акцентът му при гостуванията в СУ "Иван Вазов" и ОУ "Д-р Петър Берон". Той разказа на децата от двете плевенски училища за малка част от приключенията си, включващи невероятни срещи и преживявания под водата. Учениците имаха възможност да изгледат филм за подводния свят на Черно море, представен чрез фотографиите на г-н Заимов.

Визитата на Михаил Заимов в града на Панорамата включваше и среща с плевенчани във Военен клуб - Плевен, където се проведе открита среща-дискусия. Разговорът бе на тема култура и история. И разбира се, за богатството на живота в Черно море, за историята му през вековете и защо е важно да се грижим за него и да го ценим.