Пламен Гетов: Не съм оптимист за бъдещето на плевенския футбол

"Всичко хубаво ми е в Плевен", призна Маестрото

"Малко ми тъжно, че сме в такава форма и не се представяме добре, но въпреки всичко все още сме в професионалния футбол. Това беше най-важното: като празнуваме, да сме там. Все още сме там, а кога ще го напуснем, един Господ знае. Това няма значение", заяви Пламен Гетов по време на събитието, с което в Плевен отбелязаха 100 години футбол. 

"Имам много спомени със Спартак. Дойдох, ожених се и останах да живея в Плевен. И всичко хубаво ми е в Плевен. За жалост Спартак не е така добър, както беше едно време добър. Но моята четирилистна детелина е в Плевен", каза още Гетов.

"Трябва да поддържаме спортното училище, да имаме ДЮШ, да се раждат децата и да остават тук. В момента имаме 24-25 човека, които играят в "А" и "Б" група в професионалния футбол, но не в Плевен. Нямаме финансите да поддържаме отбор, това е скъпо удоволствие. А в Плевен хората не могат да се обединят, за да стане това нещо", посочи Маестрото.

"Не съм оптимист за бъдещето на плевенския утбол и съм сигурен, че нещата няма да се развият така както трябва и както му прилича на Плевен. Базата е в окаяно състояние, децата няма къде да тренират, мъжкият отбор - също", изтъкна Гетов.