Алпинистът Атанас Скатов гостува в Плевен с благородна кауза

Той ще разкаже на плевенчани как осъществи първото българско изкачване на 4 върха над 8000 метра в една календарна година

Човекът, мотивирал хиляди да сбъдват мечтите си, да водят здравословен и природосъобразен начин на живот, както и да пазят планетата чиста, ще гостува в Плевен.

Атанас Скатов ще разкаже на плевенската публика как осъществи първото българско изкачване на 4 върха над 8000 метра в една календарна година в рамките на 140 дни през 2019 и ще представи новата си книга. Как може човек без никакви знания и умения в алпинизма да постигне най-високите резултати за България? Той се подготвя и действа абсолютно сам - без треньори, водачи, консултанти, съветници, без никакви курсове в планинарството и алпинизма. Защо го прави и какво го мотивира да продължава?

Всички, които искат да научат повече, са добре дошли на 9 декември от 18:00 часа в Читалище "Христо Ботев 1959", Плевен. Входът за събитието е свободен, а всеки, който желае, може да направи дарение.

Събраните средства ще послужат за завършване на втория проект на Атанас Скатов за изкачване на 14-те осем хилядника, както и за засаждане на дървета от фондация „Да спасим планетата“. Остават 4 върха до завършване на Хималайската корона, за да може и България да има свой представител в елитната група.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен