Институциите предприемат необходимите мерки за недопускане на тежки пътни инциденти

Около 2000 машини в момента работят в цялата страна по поддръжката на пътищата

Предприети са всички необходими мерки за недопускане на пътнотранспортни произшествия, заради предстоящата промяна на времето и очакваните снеговалежи от тази вечер. Това бе съобщено на брифинг в Националния координационен център за безопасно движение по пътищата.

През изминалото денонощие в страната са регистрирани 20 тежки пътнотранспортни произшествия, при които няма загинали хора, но са ранени 38 души. От началото на деня до момента няма тежко пътнотранспортно произшествие, обобщи гл. инспектор Владислав Павликянов, началник на Центъра. Той още веднъж напомни на шофьорите, че особено при влошена обстановка трябва  да поемат на път подготвени за зимните условия, да не предприемат рискови маневри и да се движат със съобразена с пътните условия скорост. Желателно е всеки, на когото предстои пътуване, според възможностите си, да тръгва с пълен резервоар гориво, добре е в автомобилите да има храни и напитки, а всички да са снабдени с топли дрехи. При необходимост и наложена организация на пътя, да спазват стриктно указанията на временните знаци, въвеждащи ограниченията или на органите на Пътна полиция.

Около 2000 машини в момента работят в цялата страна по поддръжката на пътищата, заяви инж. Даниел Иваничков от Агенция „Пътна инфраструктура“. Той добави, че при необходимост имат готовност да се включат още над 1000. Той уточни, че при заледяване на пътните настилки, с оглед недопускане на инциденти, ще се ограничава движението в засегнатите участъци до почистването на настилката.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен