Нов проблем пред партията на Слави, плевенчанин патентовал марката "Няма такава държава"

Шоуменът и хората му вече са наели адвокат по патентно право, който да оспори регистрацията

Проверка на фейсбук страницата "Правна лудост" разкри, че докато Слави Трифонов води съдебна битка за регистрация на "Няма такава държава" като име на политическа партия, същата фраза вече е преминала през цедката на експертизата на Патентно ведомство за регистрация като търговска марка за стоки и услуги, подхождащи за извършване на партийна дейност. "За голяма изненада, обаче, заявител на марката "Няма такава държава" не е Станислав Тодоров Трифонов или някой от ръководството на новоучредяващата се партия, а публично неизвестният Чавдар Иванов Новаков", посочват от "Правна лудост".

По темата са се разровили и от вестник "България днес". Според тяхната информация става дума за плевенчанин, който живее в София. Притежателят на марката е регистриран в краен столичен квартал и от години се занимава с отпускане на заеми. На негово име са регистрирани две заложни къщи. Заявлението му е подадено редовно по електронен път, преминало е всички експертизи за редовност и на 29 ноември официално е качено в регистъра на Патентното ведомство. От тогава е започнал да тече тримесечен срок за възражения. В случай че такива няма, марката "Няма такава държава" ще бъде регистрирана окончателно.

Екипът на Слави вече е наел адвокат по патентно право, който да оспори регистрацията, уточняват от вестника.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен