Ивет Горанова устремена към квота за Токио 2020

Предстои ми една още по-тежка година, сподели Ивет

Kaкто вече писахме, Българската национална федерация по карате награди най-изявените си състезатели и клубове за 2019 година. Най-голямата ни надежда за олимпийска квота за Токио Ивет Горанова е спортист №1 на годината.

"Имам смесени чувства за тази година. Постигнах моите две най-големи цели: европейското първенство и европейските олимпийски игри, но и допуснах много загуби на премиер лигите, които ми носеха точки за Олимпиадата. Изостанах малко в ранглистата заради тези турнири. Предстои ми една още по-тежка година, защото Олимпиадата наближава, вече няма много време. Всяко състезание ще е много важно и не трябва да допускам такива загуби отново. Ще дам още повече от себе си през следващата година и се надявам да спечелим квота", коментира Ивет Горанова.

В момента тя е на 20-о място в света. Още в началото на януари започва серията от 6 големи турнира, които носят много точки за олимпийската ранглиста. Плевенчанката е амбицирана да постигне възможно най-доброто и на 6 април, когато приключва серията, да си е подсигурила участие на Олимпийските игри.