Полицейска спецакция за непълнолетни в плевенските дискотеки и клубове

В хода на акцията са проверени четири питейни заведения

За времето от 23:00 часа на 13 декември до 05:00 часа на 14 декември в Плевен е проведена специализирана полицейска операция за обезпечаване сигурността на децата на обществени места, ограничаване на противообществени прояви и престъпления от и срещу малолетни и непълнолетни лица.

В хода на акцията са проверени четири питейни заведения. В един от търговските обекти са установени 3 /три/ непълнолетни лица, а в друг клуб са установени 2 /две/ непълнолетни лица, без законен придружител. Изяснено е, че на децата е сервиран алкохол. Пред трето заведение са установени още 11 /единадесет/ непълнолетни лица, без законен придружител. Всички те са доведени във Второ РУ - Плевен, където са им снети обяснения. На родителите им са съставени 14 /четиринадесет/ акта по Закона за закрила на детето и 14 /четиринадесет/ протокола за предупреждение.

Непълнолетните са предадени на родителите с разписка. В хода на операцията участие са взели служители от ТД НАП и "Инспекция по труда", като констатациите от техните проверки предстои да бъдат изготвени.