Страхотна изненада спретнаха на тенис звездата Димитър Кузманов в СУ "Иван Вазов" - Плевен (Видео)

С много настроение, музика и автографи изпратиха втората ракета на България за ATP Cup в Сидни

Страхотна изненада спретнаха в Плевен на втората ракета на България Димитър Кузманов. Броени дни, след като спечели финала на ITF турнира в Доха, и броени дни преди да замине за ATP Cup в Сидни, Мико гостува на СУ "Иван Вазов" - Плевен, където получи повече от подобаващо посрещане, но същевременно и изпращане за предстоящото сериозно предизвикателство в Австралия.

Заедно с Кузманов в плевенското училище бяха и партньорите му от стартиралия влогърски проект "Bacкstage" на асоциация "Докосни дъгата" и Национална спортна база - олимпийската медалистка по борба от Рио Елица Янкова и надеждата ни в каратето Ивет Горанова.

Втори ученически гвардейски оркестър, Мажоретният състав към СУ "Иван Вазов" и близо 200 развълнувани деца приветстваха именитите български спортисти в салона на СУ "Иван Вазов". Видимо трогнати от отношението към тях, Кузманов, Янкова и Горанова не пропуснаха да се обърнат към децата с топли думи и добро отношение. Спортистите като хора, свикнали да преодоляват трудностите в живота, се обърнаха към децата с призив да не се отказват от мечтите си, колкото и привидно недостижими да са те. Не на последно място им пожелаха весели празници и много подаръци от Дядо Коледа.

Директорът на школото Димитър Митев подари на Кузманов български трибагреник, който бе осветен от отец Милен. Бе отслужен и водосвет за здраве и късмет.

Митко Кузманов изказа благодарност на своите домакини за изненадата и обеща, че заедно с колегите му от националния тим, ще направят всичко по силите си, за да представят достойно страната ни на големия спортен форум в Австралия. И разбира се, че ще развее гордо осветения в плевенското училище флаг!

Събитието продължи със снимки и раздаване на автографи. Димитър Кузманов подписа всички плакати специално за учениците от СУ "Иван Вазов". Те бяха много развълнувани да се запознаят с толкова значима личност в българския спорт. А накрая, директорът Димитър Митев го изпрати, плисвайки пред входа на училището менче с вода за успех.

На ATP Cup Кузманов ще се присъедини към Григор Димитров, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев. България е в група с Великобритания, Белгия и Молдова, като първият ни сблъсък ще бъде срещу тенисистите от Острова. Мачовете ще се проведат в Сидни, като в първия дуел (на 3 януари) Григор Димитров повежда страната ни срещу Анди Мъри и компания. Двата тима ще излязат на корта в 08:30 ч. българско време (17:30 ч. местно).

В Плевен организираха шампионско изпращане на Димитър Кузманов за ATP Cup в Австралия /СНИМКИ/Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"