Плевенчанинът Симеон Наковски спечели титла на KGP

Битката за националната титла на KGP в категория 63,5 кг. предложи изключително техничен кикбокс

Битката за националната титла на KGP в категория 63,5 кг. предложи изключително техничен кикбокс на феновете на бойните спортове в зала „Универсиада“, съобщава boec.bg. Плевенчанинът Симеон Наковски се изправи срещу Ивайло Панев в битка по правилата на К-1 и не разочарава феновете, които бяха дошли да го подкрепят.

Двамата бойци заложиха на различни комбинации с ръце и крака в първия рунд, но не влагаха нокаутираща сила в ударите си. Те използваха първата част, за да разучат играта си. През втория рунд Панев започна по-агресивно и повали съперника си. Реферът не отсъди нокдаун, а подхлъзване. След като Симеон се изправи той започна да доминира на ринга, като негово най-добро оръжие в това единоборство бе неговата дясна ръка. Плевенчанинът разкървави младия и амбициозен Панев и показа надмощие в края на втората част.

Третият и последен рунд беше най-оспорван. Двамата бойци размениха малко точни удари, тъй като бяха на предела на силите си. Съдийското решеие все пак отиде в полза на Симеон Наковски, тъй като той бе по-активният и успешен в ударите си боец.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен