Куп арести на дрогирани и пияни шофьори в Плевенско

Нарушители са засечени в Долни Дъбник, Пордим, Долна Митрополия и Обнова

Един куп дрогирани и пияни шофьори са хванати в Плевенско през изминалите дни. Това става ясно от справка с бюлетина на МВР.

При проверка, извършена на 27.12.2019 г. в гр. Д. Дъбник, полицейски служители на РУ-Д. Дъбник установили водач на лек автомобил, управлявал след употреба на наркотични вещества. Нарушителят е задържан. За случая е уведомен прокурор от Районна прокуратура –Плевен и е образувано бързо производство за престъпление по чл.343Б, ал.3  от НК. Работата по случая продължава.

При проверка, извършена на 28.12.2019 г. в гр. Пордим, полицейски служители на РУ-Пордим и сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Плевен установили водач на лек автомобил, управлявал след употреба на наркотични вещества. Нарушителят е задържан. За случая е уведомен прокурор от Районна прокуратура –Плевен и е образувано бързо производство за престъпление по чл.343Б, ал.3  от НК. Работата по случая продължава.

Наркотици иззеха служители на  РУ-Долна Митрополия. При проверка на лек автомобил, извършена на 28.12.2019 г. в гр. Долна Митрополия, от пътник в автомобила полицаите иззели суха тревиста маса, наподобяваща марихуана. Уведомен е прокурор от районна прокуратура-Плевен и е образувано досъдебно производство по чл.354 А, ал.3, т.1 от НК. Работата по случая продължава.

При проверка извършена на 29.12.2019 год. в с. Обнова, обл. Плевен, полицейски служители на РУ-Левски  установили водач на лек автомобил, управлявал след употреба на алкохол. Нарушителят е задържан. Уведомен е прокурор от РП-Левски и е образувано бързо производство за престъпление по чл.343Б, ал.1  от НК. Работата по случая продължава.