В Никопол дадоха старт на благотворителна кампания

Ще се набират средства за възстановяване на историческите и културни паметници

Под патронажа на кмета на община Никопол Ивелин Савов бе даден старт на благотворителна кампания, чрез която през следващите години ще се набират средства за възстановяване на историческите и културни паметници в Никопол. През идната година средствата ще се набират за три от тях - църквата "Св. св. Петър и Павел", Руски паметник и чешмата „Елия“, съобщават от местната управа.

В основата на дарителството стоят основни човешки добродетели като човешкото съпричастие, неподправеният патриотизъм, обичта към родното място, желанието да се направи нещо за напредъка му. В тази връзка ръководството на Общината смята, че и днес е особено важно да бъде съхранена историческата памет за значимостта, която град Никопол е имал през вековете.

Гости на събитието бяха народните представители Васил Антонов и Чавдар Велинов, общински съветници, представители на дребния и среден бизнес в община Никопол и ръководители на териториални административни структури. Те бяха поздравени с изпълнения на Гюкмен Кутолиев, камерна формация „Орфееви гласчета“ с ръководител Таня Иванова, танцов колектив с художествен ръководител Даниел Георгиев и Коледарска група от село Драгаш войвода.