53-годишна почина при пожар в Левски

Животът

02-01-2020, 10:08

Снимка:

pixabay

Автор:

pleven.utre

Всичко от Автора

Причините за огъня са в процес на установяване

На 1 януари 2020 година в 09:40 часа е получено съобщение за горяща къща в град Левски. След потушаване на пламъците, служителите на РСПБЗН - Левски откриват обгорял труп на жена. Установено е, че вследствие на пожара е починала 53-годишна обитателка на къщата. Трупът е приведен в КСМД - Плевен за аутопсия. Повредени са домашно обзавеждане, дрехи и около 1 кв.м. от каратавана в стаята. Причините за инцидента са в процес на установяване. От извършения оглед не са установени следи от насилие върху трупа. Уведомен е прокурор от ОП - Плевен. Образувано е досъдебно производство. Продължават работа разследващ полицай и експерт от РСПБPН-Левски.

На 31 декември 2019 година в 23:34 часа в РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в къща в град Пордим. Предполагаемата причина за произшествието е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са 30 км.м покривна конструкция. Пострадали няма. Пламъците са потушени от служители на РСПБЗН - Плевен.

На 1 януари 2020 година в 19:40 часа в Оперативния център на РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар на кафеавтомат в ж.к.„Дружба”. Най-вероятната причина за инцидента е употреба пиротехническо изделие. До пристигане на екип на РСПБЗН, пожарът е погасен от живущ в жилищен блок в близост.