Плевенчанин е сред номинираните в кампанията "Достойните българи на годината"

Лекарят-герой спаси мъж без пулс

Кампанията на"24 часа" "Достойните българи на годината" ще има своето 18-о издание през 2020 г. От 2003 г. вестникът разказва вдъхновяващите истории на обикновени българи, направили необикновени неща, и ги награждава на специална церемония. Носителите на високото звание са проявили щедрост, смелост, милосърдие, благородство, човещина, героизъм. Досега са наградени над 700 добротворци.

“24 часа” започва да разказва за новите номинирани добротворци, сред които е и плевенчанин.

Млад лекар от Плевен върна към живот пациент, умрял два пъти за 2 часа

29-годишният д-р Мирослав Йорданов на два пъти връща от оня свят 50-годишен мъж от горнооряховското село Янтра. В следствие на масивен инфаркт пациентът и бил над 2 ч в реанимация. Въпреки мнението на част от колегите си в Спешния център в Горна Оряховица, че пациентът е починал, младият лекар не се отказал и усилията му се увенчали с успех.

Медикът е убеден, че му върви да е сериен спасител на тежки случаи. Сред тях са мъж с масивен инфаркт, друг, който си прерязал артерията с моторен трион, жена с пчела в ухото, пациент с остър хирургичен корем - илеус.

Младият плевенчанин избрал от обява да практикува в Спешния център в Горна Оряховица, където веднага го назначили, а още същата вечер дал и дежурство. Практикува още в Плевен и Велико Търново. Събират му се 12-часови смени 22 дни месечно. Мечтае да специализира в “Пирогов”.