Ники Тодоров продължава със силните си игри в Шотландия

Тимът на плевенчанина преследва класиране в елита на шотландския футбол

Шотландският Инвърнес записа много важна победа в борбата за по-предно класиране в шотландския Чемпиъншип, съобщиха колегите от "Гонг". Това стана факт, след като тимът победи при гостуването си ФК Дънди с 2:0, а с голяма заслуга бе българският нападател Николай Тодоров.

23-годишният стрелец асистира в 17-ата минута за Аарън Дорън, който откри резултата, а седем по-късно Джеймс Кийтингс удвои актива на гостите, като на практика оформи крайния резултат на „Денс Парк”. В 73-ата минута плевенчанинът напусна терена, след като бе заменен от Джордан Уайт.

По този начин „Кали Тисъл” се изведе комфортно на втората позиция с 35 пункта, оставайки ФК Дънди с шест по-малко, който е четвърти, а между двата тима е Еър Юнайтед с 31 точки.

Лидерът Дънди Юнайтед пък е комфортно напред с 49 пункта, като настоящата позиция на тима на българина му позволява да се включи от полуфиналите при баражите за класиране в елита на Шотландия.

В следващия кръг, който е на 11-и януари, Инвърнес посреща Куийн ъф Саут, докато ФК Дънди приема Еър в друг важен мач за съдбата на плейофите.