Зачестили са катастрофите на опасно кръстовище в Плевенско

На кръстовището се пресичат два републикански пътя

За изключително опасно кръстовище в Червен бряг алармираха зрители на bTV, които изпратиха и видеа със зачестили през последните месеци катастрофи заради неспазване на знак "Стоп".

На кръстовището се пресичат два републикански пътя. Жени Нинова е една от потърпевшите. Докато возела 12-годишното си дете шофьор не спрял на знака "Стоп" и я ударил. Друг потърпвеш обясни, че знакът не се вижда добре и заяви, че на ден стават поне по две катастрфи.

Според адвокат Цветелин Цветанов е най-добре да бъде поставена светофарна уредба.

"Първата катастрофа е станала на 20 май, а последната на 2 януари. За този период са регистрирани 9 инцидента. При тях има материални щети, няма жертви или ранени", обясни в ефира на "Тази сутрин" по bTV Даниел Дойчев, началник група "Охранителна полиция". Той допълни, че след извършването на ремонтните дейности на пътя са констатирани 29 нарушения на водачи, които не спират на пътния знак. Това са транзитно преминаващи, а не хората от Червен бряг, които знаят организацията на движението. Дойчев също е на мнение, че е най-добре да се постави светофар и така проблемът да бъде решен.

"Провел съм разговор с новото ръководство на общината и имам уверение, че въпросът ще бъде преразгледан и ще бъде решен кардинално", каза общинският съветник Петьо Костов.

От Община Червен бряг заявиха, че следващата седмица е насрочено заседание на Комисията по безопасност на движението. Ще бъде потърсена помощта на Института по пътна безопасност. Собственик на пътя е АПИ и те трябва да извършват организацията на движението.

Според хората от Червен бряг много от катастрофите не са отчетени в КАТ, защото участниците се споразумяват и продължават по пътя си.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен