Ползотворен лагер и контролни мачове за Йоана Константинова във Франция

Инициативата е на Френската тенис федерация, а целта е обмяна на опит

В рамките на три дни, четири от най-добрите българчета до 13 годишна възраст проведоха тренировъчен лагер във Франция. Освен мачовете и тренировките нашите таланти се потопиха в световноизвестната база на Френския национален тенис център, който се намира в близост до Ролан Гарос. Освен България в този лагер участваха и отборите на Франция, Италия и Канада. Инициативата е на Френската тенис федерация, а целта е обмяна на опит. Участие взеха състезатели родени през 2007 г. Тази покана идва благодарение на изключително добрите взаимоотношения между Българската и Френската тенис федерации. Миналата година френски състезатели до 10 годишна възраст проведоха лагер на „Националния ОББ тенис център" в Борисовата градина.

България беше представена във Франция от най-предно класираните състезатели набор 2007 при момчетата и момичетата в националната ранглиста до 14 годишна възраст. При момчетата Ивайло Симеонов (TK "Кристи", гр.Дряново) и Борислав Кирилов (TK "Вектор Тенис Спорт", гр.София), а при момичетата от Йоана Константинова (TK "Плевен-ПСК", гр.Плевен) и Елизара Янева (TK "Стоянстрой", гр.Пловдив). Заедно с родните таланти беше и Тодор Енев – капитан на България за Купа „Дейвис". Повече от страхотно беше представянето на момичетата, които записаха 8 победи и само една загуба.

"Изключително съм доволен от старанието и представянето на всички състезатели. Доволен съм най-вече заради това, че децата успяха да изиграят много мачове, както на сингъл така и на двойки, което е много важно на тази възраст", заяви Тодор Енев - треньор на българските тенисисти. „Това беше и нашата основна цел - да се натрупа международен опит. Победите не бяха най-важното нещо на този лагер. В последните дни проведох и много ползотворни срещи с френските национални треньори. В тях обсъдихме как да продължи партньорството ни през 2020 година с една от най-големите тенис федерации в света. Лагера се проведе при отлични условия. Така, че можем да извлечем само позитиви от това мероприятие", допълни Енев.