Работници на депото за отпадъци от Италия в Плевен са били разпитвани заради фалшиви документи

Прокурорската проверка трябва да приключи до два месеца

Работници на депото за отпадъци от Италия в Плевен са били разпитвани заради фалшифицирани документи, съобщава Би Ти Ви. Обектите на фирмата все още са затворени, а от РИОСВ - Плевен подготвят за проверка изисканата документация за две области.

Няколко дни след акцията на МВР и прокуратурата, балите с боклук още са на площадката, стана ясно от репортажа на телевизията. Струпан боклук има и пред самата ограда, а според бивши сортировачи с отпадъци са пълни и самите сгради.

Депото е затворено, а бележка, оставена от разследващ полицай, информира, че досъдебното производство още е в ход.

Очаква се прокурорската проверка да приключи до два месеца.

Междувременно хора от махалата разказаха, че от същия боклук има и на друга площадка в Плевен. Отпадъкът на изхода на града по пътя за Гривица не е балиран, като в петък директорът на местната екоинспекция отказал да коментира конкретния случай с мотива, че върви проверка.

Доказаните към момента нарушения са свързани с начина на съхраняване на отпадъците - не е трябвало да бъдат на площадката, а е трябвало до посочения срок да бъдат преработени. Освен това, няма вода и електрозахранване в сградите, намиращи се на този парцел.