ОДМВР - Плевен създава организация за приемане на заявления за лични документи

През 2020 година изтича валидността на голям брой български лични документи

През 2020 година изтича валидността на голям брой български лични документи. За да се постигне по-равномерно натоварване на звената БДС и с цел предотвратяване образуване на големи опашки, в ОДМВР-Плевен е създадена организация за предсрочната подмяна на документите за самоличност.

Всички лица с постоянен адрес на територията на област Плевен имат възможност да подават заявления за издаване на български лични документи с обикновена услуга във всяко Районно управление на територията на ОДМВР-Плевен, както и в сградата на ОДМВР-Плевен /град Плевен, ул.Сан Стефано №3/. Мярката е с цел допринасяне на удобство за гражданите, които в рамките на работното време могат да направят избор за предпочитано от тях звено, различно от това по постоянния им адрес.

Готовите документи се получават в звеното БДС, където е подадено заявлението.

Сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Плевен има готовност за осъществяване на организиран прием на заявления за издаване на български лични документи посредством мобилни групи в институции, предприятия, фирми и др.

Тези български граждани, които притежават валиден електронен подпис, могат да ползват и услугата издаване на лична карта и/или паспорт чрез електронните административни услуги от „Портал за електронни административни услуги на Министерството на вътрешните работи“, достъпен на интернет адрес: https//e-uslugi.mvr.bg .