Анна Йончева: Благодаря на Слави Трифонов, който повярва в мен и идеята ми и ме подкрепи!

Плевен е вторият град в страната с люлка-везна за деца със специални нужди

Kомбинирано детско съоръжение люлка-везна за деца със специални нужди беше монтирано в края на миналата седмица в Градската градина в Плевен на фитнес площадката срещу Арт центъра. Както вече писахме, съоръжението е дарение от Слави Трифонов и екипа му, които подкрепиха инициираната от Анна Йончева кампания "Да играем заедно" за набиране средства за закупуване и монтиране на люлка, пригодена за деца в инвалидни колички. 

"Благодаря на Слави Трифонов, който повярва в мен и идеята ми и ме подкрепи! Огромни благодарности и на община Плевен, на кмета г-н Георги Спартански и целият му страхотен екип, които реагираха изключително бързо, изпълниха нашата молба и осигуриха мястото, което пожелахме - в Градската градина. И на прекрасната Миглена Цанова, без чието съдействие нямаше да се справя. Вие сте поредното доказателство, че нещата се случват тогава, когато човек има желание и иска да направи нещо!", написа Анна Йончева на профила си във Фейсбук.

Везната-люлка е с уникална конструкция, тя е изработена от фирмата на пловдивчанина Георги Пейков от изцяло сертифицирани материали. Първата такава люлка е монтирана в края на 2019 год. в София, втората – днес в Плевен. Във Враца трето съоръжение очаква да се намери подходящо място за поставянето му, а други 3 люлки, предназначени за столицата, се съхраняват във фирмата производител, тъй като за тях местната администрация в София също не е определила подходящи терени.