С много настроение в УМБАЛ - Плевен отбелязаха Бабинден (Снимки)

Най-младата акушерка изми ръцете на по-възрастната си колежка

АГ комплексът в УМБАЛ "Д-р Г. Странски" спази традицията и отбеляза Бабинден - Ден на акушерката. Специални гости на събитието бяха областният управител Мирослав Петров, народният представител и член на Здравната комисия в парламента д-р Калин Поповски, пенсионирани акушерки и техни млади колежки - студентки от МУ.

Директорът на болницата доц.д-р Цветан Луканов, дм, поздрави всички и им благодари за търпението и професионализма, които полагат всеки ден.

За гостите имаше специална почерпка, а за доброто настроение се погрижиха с народни песни и танци плевенски ученици.

За да спазят традициите, най-младата акушерка Теодора Григорова изми ръцете на по-възрастната си колежка - старша акушерка Жени Божинова. Тя получи кошница с цветя от областния управител Мирослав Петров.

Поздравления изказаха и началникът на Родилното д-р Михаил Цветков, който поясни, че само от началото на годината вече има родени 75 деца, и началникът на Неонатологията доц.д-р Виктория Атанасова, която пожела на всички здрави деца.

Д-р Поповски каза в поздравлението си, че няма по- съвършен звук в човешката природа от този на плачещото бебе и пожела на всички много успехи.