ВМРО внесе добавка в Кодекса на труда за до два дни платен годишен отпуск за непушачите

Пушачите ежедневно излизат в повече почивки от колегите си, за да пушат

ВМРО внесе добавка в Кодекса на труда за до два дни платен годишен отпуск за непушачите, обясни народният представител Александър Сиди в кулоарите на парламента, цитиран от tribune.bg.

„Ние се опитваме да допълним тази тотална забрана за пушене, която е по всички обществени места. Това кара и работниците и служителите да излизат извън работните помещения и съответно да си получават една нерегламентирана почивка на всеки час, два. Това поставя в дискриминационни условия останалите служители непушачи“, коментира мотивите за поправката Сиди, въпреки че и самият той е пушач.

От ВМРО смятат, че служителите, които стоят съвестно на работните си места имат право да получават допълнителен отпуск до два дни. Това ще е една добра мярка за подобряване на здравето на българския народ, убедени са вносителите.

Поправката не е обсъдена с работодателските организации. След като касае Кодекса на труда, текстовете на поправката, която дава допълнителен бонус от два дни платен отпуск на непушачите, тепърва ще бъдат обсъдени на Национален съвет за тристранно сътрудничество.

Александър Сиди отказа коментар по въпроса дали депутатите от ВМРО ще подкрепят поправките в закона за хазарта. Неговият аргумент е, че внесеният законопроект от Валери Симеонов не е обсъждан в малката коалиция.