Михаил Христов идва в Плевен с мотивационна лекция на тема "Няма невъзможни неща"

Бившият параолимпиец и настоящ депутат ще гостува в родния си град утре

Бившият параолимпиец Михаил Христов ще изнесе мотивационна лекция на тема "Няма невъзможни неща" в родния Плевен. Домакин на събитието ще бъде зала "Азия актив" (ул. Гренадерска 97). Срещата е планувана за 25 януари, събота, от 15,00 часа. 

Роден е в Плевен на 18 май 1991 г. Когато е на 15-годишна възраст, Михаил губи ръцете си при инцидент с електрически ток. Електрическа дъга се отделя от трансформатор с напрежение 20 000 волта и през него преминава голям ток. Оцелява, но ръцете му биват ампутирани поради изгаряне – едната до рамото, а другата до лакътя.

Михаил се среща със Стела Енева - параолимпийска състезателка и многократна световна шампионка по хвърляне на диск, и тя го насочва към спорта. Започва усилени тренировки, в дисциплини 100 м, 200 м спринт и дълъг скок. На първото си състезание в Дубай взема бронзов медал на скок на дължина, като с последния си опит измества първия от ранглистата.

Мишо Христов е притежател на три световни и две вицеевропейски титли на скок дължина, както и на множество други постижения.

В момента е народен представител в БСП и предприемач и новатор в изработването на протези за хора с увреждания.