Защо плевенчанин посвети стихотворение на убитата в Галиче Андреа?

Стефан Данчев представи дебютната си стихосбирка в ефира на Bulgaria ON AIR

Както вече информирахме, изпълнителят Стефан Данчев написа стихотворение в памет на убитата Андреа от Галиче. Жестокото убийство, което потресе страната, предизвика протест и сериозно напрежение във врачанското село.

Но как престъплението вдъхнови Стефан Данчев да напише стихотворението за загиналото момиче?

"Целта е тези, които се сдобият с книжката (бел. ред. - "Дано те уцеля"), да намерят нещо за себе си. Разбрах, че когато го пиша, го правя чрез емоции, а не технически да редя думите", каза плевенчанинът в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

По думите му вдъхновението идва от ежедневието на всички ни, а когато самият той преживява нещо - прибира се у дома и пише.

Стефан споделя, че написал текста за Андреа, за да покаже на хората, които изпитват болка, че има още някой, на когото му пука. 

"Седнах да пиша за Андреа, за да мога да обърна главите на хората, защото ние живеем с идеята, че това на нас няма как да ни се случи и е твърде далеч. По този начин искам да покажа, че съм част от едно общество, което е екип. Трудно ни е да намираме думи, но в такива ситуации трябва да го правим", каза още младият поет.

Живял е в Индия и благодарение на пребиваването му там е станал по-благодарен. 

"Беше много различно. Там усетих какво е мръсен въздух и да нямаш вода. Благодарен съм къде живея", допълни Стефан Данчев.