Пожарникари спасиха 10 дка иглолистна гора в Плевенско

Натоварени дни за огнеборците в региона

На 24 януари в 10:45 часа от екип на РСПБЗН – Червен бряг е потърсено съдействие за транспортиране на трудно подвижен човек на улица „Тома Петков“ в града.

На 24 януари екипи на РС ПБЗН – Плевен са потушили пламъци в контейнери за сметосъбиране в областния град на улица "Васил Друмев" и улица „Дойран“.

На 24 януари служители от РС ПБЗН – Червен бряг са потушили самозапалили се коминни тела в обитаема сграда в града в ж.к „Победа“.

На 25 януари екипи на РДПБЗН - Плевен са потушили пожари в запалени сухи треви в землищата на село Дисевица, град Плевен до ШЗО, град Червен бряг, село Санадиново, село Писарово, град Долна Митрополия, село Ореховица .

На 25 януари служители от РС ПБЗН – Плевен са погасили пожар в метален контейнер на улица „Дойран“. Екип на РС ПБЗН – Левски е потушил пламъци в отпадъци в дворно място в град Летница на улица ”Васил Левски”, а екип от РС ПБЗН – Кнежа е гасил отпадъци в град Кнежа на улица ”Цанко Церковски”.

На 25 януари в 17:54 часа в Оперативния център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в селскостопанска постройка в село Байкал. Предполагаемата причина за инцидента е късо съединение. Унищожени са 200 кв.м. разгърната площ от сградата, 80 кв.м покривна конструкция  и един тон зърно. В пожарогасенето са участвали служители от У ПБЗН - Долна Митрополия. Пострадали хора няма.

На 26 януари служители от РС ПБЗН – Плевен са погасили пламъци в отпадъци в град Плевен на булевард „Европа“.

На 26 януари екипи на РДПБЗН - Плевен са потушили запалени сухи треви в град Червен бряг на улица „Сава Младенов“ и Кнежа в гробищен парк. В 17:45 часа в РС ПБЗН – Никопол е съобщено за пожар в сухи треви в землището на село Драгаш войвода. Бързата намеса на огнеборците е спасила 10 дка иглолистна гора.