Плевенски полицаи се изправят пред съда за искане на подкупи

Предстоящото заседание е насрочено като разпоредително

На 7 февруари, петък, състав на Плевенски окръжен съд ще разгледа наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Плевен, против двама обвиняеми.

К.М.И., на 40 години, от град Плевен, е обвинен в това, че през периода месец септември – месец октомври 2017 г., при условията на продължавано престъпление, в качеството си на длъжностно лице и полицейски орган, поискал и приел дарове – парични суми в общ размер на 210 лева, които не му се следват, от 4 лица, за да не състави актове за установяване на административни нарушения по Закона за движение по пътищата.

Пред съда ще се изправи и К.Г.М. на 49 години, обвинен в това, че на 06.11.2017 г., качеството си на длъжностно лице и полицейски орган, поискал и приел дар – парична сума в размер на 20 лева, която не му се следва, за да не извърши действие по служба – да не уведоми компетентен полицейски орган да състави АУАН за констатирано административно нарушение по чл.127, ал.1,т.4 от ЗДвП - престъпление по чл.302, т.1 – предложение предпоследно вр. с чл.301, ал.1 от НК.

Заседанието е насрочено като разпоредително, информират от пресцентъа на Окръжен съд - Плевен.