Организират открити уроци за деца по време на пчеларското изложение в Плевен

Малчуганите ще имат възможност да погледнат света на пчелите отвътре, като това ще се случи чрез специален учебен кошер

На тазгодишното Международно пчеларско изложение в Плевен, което стартира утре и ще продължи до 9 февруари, "Пчеларска къща LEGA" ще провежда специален открит урок за децата от града.

Всеки ден след 14,00 часа, в рамките на изложението, малчуганите от Плевен ще имат възможност да погледнат света на пчелите отвътре, като това ще се случи чрез специален учебен кошер. Съоръжението е произведено от Lega Италия и целта му е по безопасен и интересен начин да предостави възможност на непрофесионалисти да надникнат в дома на пчелите – кошера. Откритият урок ще позволи на децата да опознаят природата на пчелното семейство, ролите в него, устройството на кошера и какво правят пчеларите, за да се грижат за пчелите и да добиват ценния за човека пчелен мед. В допълнение, най-малките ще могат да чуят любопитни детайли от историята и традициите на този благороден и древен занаят, както и да разгледат инструменти, ползвани в миналото.

По време на открития урок ще има и различни предизвикателства, като най-наблюдателните деца ще могат да спечелят тематични награди от "Пчеларска къща LEGА".

От 16 години "Пчеларска къща LEGA” предлага на пчеларите, професионалисти и любители, качествен пчеларски инвентар и оборудване на италианската фирма LEGA, както и на водещи български и чуждестранни производители. На любителите на меда и пчелните продукти, „Пчеларска къща LEGA” предлага също разнообразни видове качествен мед от родни производители, пчелен клей, прашец и други продукти съдържащи ценните и здравословните съставки, създавани от пчелите.