Спрягат футболна легенда от Плевен за шеф на БФС

"Убеден съм, че мога да се справя в БФС, но не виждам някакво желание за промяна", заяви Лъчезар Танев

Името на футболната легенда Лъчезар Танев бе посочено от мнозина като идеален вариант за нов президент на БФС. Какво мисли обаче самият той по въпроса? 

"Аз съм твърдо убеден, че мога да се справя, но не съм убеден, че трябва да го направя. Не съм убеден, че хората на всички нива в нашия футбол искат тези неща, които бих им предложил. Да се оправят нещата. Да има ред, да има принципност, да се намали до голяма степен корупцията Нямам в себе си увереност, че самите хора, които се занимават с футбол в България, искат това да се случи. И другото нещо, което ме спира, е моят бизнес. През годините той стана фамилен. И синът ми, и дъщеря ми по един или друг начин са обвързани с него. И за да се махна от този бизнес, защото трябва да се махна, ако се кандидатирам, ще наруша спокойствието на собственото ми семейство, стандарта му на живот и това трябва да го заменя за нещо, което е доста рисковано. Не че се страхувам, напротив. Но не виждам смисъл", коментира Танев в интервю за "24 часа", с което слага край на спекулациите.

Лъчезар Танев е роден на 1 октомври 1963 г. в Плевен. Играл е за отборите на “Спартак” (Плевен), ЦСКА, “Сабадел” (Испания), “Шавеш” (Португалия) и “Локомотив” (София), а след края на кариерата си основава първата мениджърска фирма в България.