От днес: ВВВУ "Гeорги Бенковски“ - Долна Митрополия приема курсанти и студенти за учебната 2020/2021 г.

До 29 февруари Висшето военновъздушно училище провежда кампания по предварителен прием

От 12 до 29 февруари 2020 г. Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) "Георги Бенковски" провежда кампания по предварителен прием на курсанти и студенти за учебната 2020/2021 г. Документи се приемат в информационните центрове в Централния военен клуб – София, военните клубове в Плевен, Шумен, Благоевград, Велико Търново и военните окръжия в Пловдив и Враца.

Кандидатите за курсанти кандидатстват за 22 места за специалностите „Летец-пилот“ и „Ръководител полети за нуждите на ВВС и МВР“. 23 са местата за 4-те инженерни/наземни специалности.

За студенти е обявен прием по 4 инженерни граждански специалности: 23 места за редовно обучение и 30 места за задочно обучение за образователно-квалификационна степен „бакалавър“.

Кандидатите за студенти подават документи във Военен клуб гр. Плевен и военните окръжия в страната. Те полагат само общообразователен тест. Изпитите (общообразователен тест и тест по английски език) ще се проведат в два последователни дни в посочените военни клубове и военни окръжия.

Кандидатите за курсанти задължително се явяват на изпит за физическа годност, който се провежда по дисциплините и нормативите за оценка от Единния армейски тест: совалка 10х10, брой лицеви опори за 90 секунди, коремни преси за 90 секунди, крос 1000 м. Изпитът за физическа годност се провежда в лекоатлетическата зала зад стадион „Плевен“. На всички кандидати за курсанти се извършва психологична оценка във Военен клуб - Плевен. Всички кандидати за курсанти за наземни специализации преминават медицински преглед във Военномедицинска академия (ВМА) – София в рамките на 2 дни. Медицинското освидетелстване на годността на кандидат-курсантите за специализация „Летец-пилот“ и „Ръководител на въздушното движение“ за ранния прием се извършва във ВМА от 16 до 19 март 2020 г. като прегледът се провежда в рамките на 4 дни.

Пред приемна комисия задължително се явяват всички кандидати, успешно преминали всички проверки, и постигнали състезателен бал не по-малък от 21.00. Заседанието на приемната комисия ще се проведе на 6 април 2020 г. от 10.00 ч във ВВВУ „Г. Бенковски“ гр. Долна Митрополия.

Подробности за кандидат-курсантската и студентска кампания може да намерите на сайта на ВВВУ „Георги Бенковски“.