Джудистът Даниел Дичев гостува на СУ "Иван Вазов" и "ОУ "Д-р Петър Берон" в Плевен (Снимки)

И в двете плевенски училища бяха проведени демонстрации по джудо

Днес в Плевен гостува българският джудист Даниел Дичев, който наскоро спечели златен медал от престижен турнир в Хонконг. Дичев, който от няколко години се подготовя в Япония, записа победи чрез вадзари по пътя си към златното отличие. В момента спортистът се намира на 38-мо място в световната ранглиста при 100-килограмовите, като преди турнира в Хонконг записа участие и на Големия шлем в Осака. Даниел е отличен с титлата за най-добър състезател от Националния шампионат “Зен Нихон“ в Япония. Той е и единственият българин, който печели такъв приз без нито една загуба. До този момент само още двама чужденци са били отличени с тази титла.

В СУ "Иван Вазов" Дичев се срещна с учениците във физкултурния салон, където облече своето кимоно и направи демонстрация по джудо. В заниманието с огромно желание се включиха и много от учениците. Пред всички деца той разказа за живота си в Япония, за предизвикателствата в университета, за своите мечти и цели. “Светът се върти от любовта!” и “Никога не се отказвайте от мечтите си!” - бяха най-силните послания, които той отправи към момчетата и момичетата. В края на срещата джудистът изненада директора Димитър Митев, подарявайки му кимоното си, с което е участвал на Европейските игри в Минск. То ще намери място в музейния кът на спортната слава на училището, където вече са наредени редица други ценни спортни реликви, дарени от знакови български спортисти.

След СУ "Иван Вазов" Даниел Дичев се отправи към ОУ "Д-р Петър Берон". Там го посрещнаха директорът Ваня Дражева и очакващите го с нетърпение възпитаници на школото. Спортният талант на България първо влезе в час по български език, за да поздрави петокласниците, след което в салона на училището проведе публична демонстрация по джудо, при която отново бяха показани основните техники от този вид спорт.

И в двете плевенски училища срещите с Даниел Дичев оставиха у децата отлично настроение и заряд от положителни емоции. Не се размина и без много снимки за спомен и раздаване на автографи.

Визитата на Даниел Дичев в Плевен се осъществи със съдействието на асоциация "Докосни дъгата".

Джудистът Даниел Дичев гостува на СУ "Иван Вазов" и "ОУ "Д-р Петър Берон" (Галерия)