СУ "Димчо Дебелянов" - Белене участва в работна среща по проект Еразъм+ в Испания

Заедно с представители на Румъния, Италия и Франция те изживяха една незабравима, пълна с емоции седмица

От 09 до 15 февруари петима ученици и трима учители от СУ "Димчо Дебелянов" - Белене участваха във Втора работна среща по проект Еразъм+ - "Свобода Гражданство Екология". Заедно с представители на Румъния, Италия и Франция те изживяха една незабравима, пълна с емоции седмица, която ще остане завинаги в сърцата им.

"Училището-домакин е една от най-елитните гимназии, намираща се в северната част на острова. Домакините ни бяха вложи много старание в организирането на разнообразни и интересни дейности. Участвахме в различните ателиета, като бяхме разделени в международни екипи. Достойно представихме нашия град и училището ни", споделят от СУ "Димчо Дебелянов" - Белене.

"Самият град Арукас, намиращ се на Канарските острови, е изключително красив и очарователен, пълен с цветни къщи, традиционни испански улици и приветливи и гостоприемни хора. Гран Канария се намира на около 100км от западните брегове на Африка и често е наричан "Вечната пролет на Атлантика", а самите Канарски острови - "Европейските Хаваи" .

Las Palmas, Las Canteras, Puerto Rico, Maspalomas, Pinos de Galdar, Playa del Ingles, Banaderos са едни от красивите места, които успяхме да посетим по време на работната среща, благодарение на нашите домакини. Места, които могат да те омагьосат с величието си и да спрат дъха ти -места, които докосват всичките ти сетива и пробуждат усета ти за красивата природа, съхранени традиции и отговорност към бъдещето", споделят още от беленското училище.

Следващата работна среща по секторна програма Еразъм + ще е по проект "Да преоткрием Природата чрез петте си сетива", която ще се проведе през месец март в Крайова, Румъния.