Лицензионната комисия към БФС ще инспектира стадион "Плевен"

"Ако продължим да домакинстваме в Ловеч, това ще е пагубно за Спартак", заяви Петър Ванков

В сряда ще идват от лицензионната комисия на БФС за инспекция на стадион "Плевен". Очаква се да стане ясно дали Спартак ще домакинства у дома през пролетния дял на шампионата във Втора лига или ще се наложи да продължи да играе в Ловеч. От футболната централа ще проверят ремонта на покривната конструкция над съблекалните и другите помещения на стадиона.

"Много е важно да ни дадат лиценз. Ако останем пак да домакинстваме в Ловеч или някъде другаде, това ще е пагубно за нас, защото тези мачове се заплащат. Мисля, че около 4500 лева ни стъпва едно домакинство. Два мача са 9000 лева, които вместо да се дадат на футболистите, отиват за стадион. При положение, че нямаме финансов ресурс... Да се надяваме, че ще ни дадат лиценз и ще домакинстваме в Плевен", изрази надежда треньорът на Спартак Петър Ванков.

Дългоочакваното завръщане на плевенския тим на свой терен може да се случи на 24 февруари, когато му гостува вторият състав на Лудогорец в мач от 20-ия кръг на Втора лига.

За последно Спартак игра официален мач на стадион "Плевен" на 2 юни 2019 години, когато победи едноименния състав на град Левски с 3:0 и вдигна шампионската купа на Северозападната Трета лига.