Ученичка от СУ "Иван Вазов" с първо място в състезание по творческо писане на английски език

Осмокласничката Яна Големанова се класира на национално ниво в надпреварата

В Американския университет в Благоевград се проведе церемонията по награждаването на победителите в Десетото състезание по творческо писане (BCWC) на английски език. Събитието се превърна в истински празник на креативността и постоянството! Всички присъстващи имаха възможността да се срещнат лично с професора по английска литература Майкъл Коен, който изнесе интересна лекция за творческия процес. Членовете на общността на BCWC обмениха идеи, обсъждайки важната роля на литературата, която ни помага да разберем реалния свят, от една страна и да преодолеем ограниченията му – от друга.

Плевенското СУ "Иван Вазов" беше представено от Яна Големанова, ученичка от 8в клас. Тя бе удостоена с първо място в Националния кръг на състезанието по творческо писане в категория осми клас. Яна спечели и специална награда от Американския университет – двуседмичен летен образователен лагер в кампуса на AUBG – Благоевград.

На събитието тя бе придружена от своя класен ръководител и преподавател по английски език г-жа Валерия Цветанова, а координатор на състезанието в СУ "Иван Вазов" е г-жа Десислава Бинова, информираха от училището.