Детелин Далаклиев: Искам да се развивам като треньор и децата да тръгнат по моя път

Министерството на младежта и спорта ще подпомогне изграждането на новата боксова зала в Плевен

Световният шампион по бокс в категория до 54 кг. за 2009 година Детелин Далаклиев даде интервю за Gong.bg. Той си спомни за първите си стъпки в професионалния бокс, говори за състоянието на спортната база Белмекен, както и за своите бъдещи планове.

"10 години минават бързо. Аз спрях спортна дейност и в момента съм в етап, в който искам да имам мой боксов клуб, който създадох. Надявам се в бъдеще и моите боксьори да имат честта да дойдат на Белмекен да тренират. Чакаме едно финансиране от Министерството. Говорили сме с господин Кралев. Взех едно място в Плевен, което да го направя боксова зала. Мисля, че ще изкарвам материал и деца, които ще тръгнат по моя път да гонят спортни медали. И да мога да се развивам като треньор, защото мисля, че моето поприще е бокса и не виждам с какво друго мога да се занимавам, както всеки спортист, който е бил номер 1 в света. От година и половина работя по този проект и се надявам в близко бъдеще с помощта на Министерството да създам тази боксова зала и да изкарвам шампиони", сподели Далаклиев. 

Още преди няколко месеца стана ясно, че Министерството на младежта и спорта ще подпомогне изграждането на новата боксова зала в Плевен. Одобреният от ММС проект ще получи финансиране в рамките на 200 хил. лева.