Бъдещето на Вихър (Славяново) е под въпрос

Град Славяново е на път да остане без футболен отбор

Бъдещето на футболния Вихър (Славяново) е под въпрос. Това става ясно от публикация във Фейсбук на играещия президент на тима от Северозападната Трета лига Светлин Линев. 

"Получавам много въпроси и запитвания ще има ли отбор и занапред. По мнение на администрацията на г-н Спартански за Вихър (Славяново) от 60 000 лв през 2019 г. за 2020 се полагат 10 000 лв. при положение, че годишната издръжка на отбора е 130 000 лв. Сами се досещате, че отбор няма да има. Респективно на другите два отбора, които са в нашата графа парите се завишават - с 30 000 лв. на Спартак (Плевен) и с 20 000 лв. на баскетболния клуб. Защо така се получава сме наясно всички", коментира Линев.

"Сесията за бюджета е в петък и тогава ще се решава окончателно ситуацията. Полагаме огромни усилия начело с кмета Румен Моцев и общински съветник. избран от град Славяново. да преборим неправдата, която ни грози, но какво ще се случи - не мога да кажа. Отборът тренира и се готви тази седмица. И децата започнаха тренировки, но ако нещата останат по този начин, град Славяново няма да има отбор с сигурност!", допълва Светлин Линев.