16-годишен намушкан с нож при бой между непълнолетни в Бреница

Крими

02-03-2020, 09:01

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Иззеха самоделно оръжие и боеприпаси от къщата на дядо в Бреница

Трима участници в сбиването са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР

На 28 февруари в 23.00 часа в полицията е постъпил сигнал за побой между непълнолетни в село Бреница. Незабавно са изпратени служители, които установяват, че е възникнал скандал между четири момчета – на 15 години и на 16-години. Младежите си разменили юмручни удари. За разрешаване на конфликта 15-годишен е нанесъл поредна рана с джобен нож в гърба на 16-годишния си опонент. Всички участици в сбиването са транспортирани със специализиран автомобил до ФСМП - Кнежа. Прегледани са и са освободени за домашно лечение.

Най-сериозно е пострадал 16-годишния. Той е транспортиран в ЦСМП - Плевен, където при извършените преглед и изследвания са установени повърхностна порезна рана в областта на гърба и фрактура на носа. Освободен е за домашно лечение, без опасност за живота.

Проведени са разпити в качеството на свидители на тримата младежи в присъствието на родители и на началник отдел "Закрила на детето" при ДСП - Кнежа.

15-годишният доброволно предава ножа, с който е нанесал прободната рана на пострадалия. Тримата участници в сбиването са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен. По случая е образувано  досъдебно производство. Работа продължава разследващ полицай.