В Плевен започна дезинфекция на общински обекти и обществен транспорт

Кметът Спартански призова да се спазват разпоредените мерки

Дезинфекция на общински обекти започна от днес в Плевен, обяви на среща с журналисти кметът на Общината Георг Спартански. Такава беше извършена и на тролейбусите, намиращи се в режим на изчакване на смяната си в тролейбусното депо. Във връзка с обявената епидемиологична обстановка от днес започна дезинфекция и на помещенията в Дирекция „Приходи от местни данъци и такси”, в ОП „Жилфонд”, ЕСГРАОН, Автогара Плевен, както и в сградата на Община Плевен и стаи в Областна администрация. Дезинфекцията ще е периодична.

Няма нови регистрирани случаи на коронавирус в Плевен, каза г-н Спартански. Той обобщи, че достъпът до детски ясли и градини е прекратен, Детска кухня и Домашният социален патронаж работят, но при засилени мерки за сигурност. Отменени са всички културни, спортни и масови мероприятия в общината, залите, собственост на Община Плевен, са заключени. „Ситуацията не е приятна, но има достатъчно информация на базата на опита на другите държави в борбата с коронавируса как се разпространява, какви са симптомите, какви са личните предпазни средства. Обръщам се към хората с апел да спазват висока лична хигиена. Избягването на посещение на затворени помещения с много хора е въпрос на личен контрол и проява на самосъзнание”, коментира кметът. Той призова да се спазват разпоредените мерки.

Ръководството на Община Плевен е поискало в разговор с представители на централната власт допълнителни количества маски, доставката им започва от днес и ще продължи в следващите дни. „Забрана на достъпа до града и излизането от него не са обсъждани, личното ми мнение е, че такива не се налагат”, каза още г-н Спартански.