Откриха контрабандни цигари при проверка в Комарево, собственикът се опитал да избяга

Лицето е задържано за срок до 24 часа по ЗМВР

На 10 март на територията на община Долна Митрополия е проведена специализиранa операция по линия "Противодействие на икономическата престъпност". За времето от 13,30 часа до 19,00 часа е извършено претърсване в търговски обект – кафе –аперитив в село Комарево. Установени са 23 кутии с цигари без бандерол "Марлборо" /общо 460 къса цигари/.

В хода на проверката са открити още 298 кутии с цигари /5960 къса цигари/ от различни марки, върху които има поставен акцизен бандерол. Те са иззети с протокол по чл. 161, ал. 2 от НПК при условията на неотложност с последващо съдебно одобрение и се намират на съхранение в РУ - Долна Митрополия. Обектът няма лиценз за търговска дейност с тютюневи изделия. Преди  проверката продавач-консултант е опитал да осуети действията на служителите като е отказал да отключи кафенето под предтекст, че е забравил ключовете, а после се опитал да избяга.

Лицето е задържано за срок до 24 часа по ЗМВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК. Продължава работа  разследващ полицай и екип на РУ-Долна Митрополия.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен