Удължават срока за издаване на лични документи и ТЕЛК-ове

Премиерът препоръча на кметовете да са внимателни, когото решават да затварят откритите пазари

Удължават с 6 месеца срока за издаване на лични документи. Целта е да не позволяваме струпването на хора – единствената мярка на света, която работи. Това обяви в Министерски съвет министър-председателят Бойко Борисов, предаде tribune.bg.

Удължава се до края на май срока за регистрация на газовите уредби, както и ТЕЛК-овите решения.

Удължават се и сроковете на рецептите на скъпоструващите лекарства и няма нужда от презаверяването им.

Премиерът препоръча на кметовете да са внимателни, когото решават да затварят откритите пазари и да са уверени, че хората ще имат откъде да си купуват хранителни продукти.

„Собствениците на големи вериги, някои са ги затворили, в други се струпват хора. Ще се затварят такива със струване на хора на касите от полицията“, предупреди Борисов.

Той обясни, че целта е да не си спираме живота и да има всеки възможност да напазарува нещата, от които се нуждае. Намекна обаче ще се правят опити да се злоупотребява с мерките и на места в строителни вериги например имало струпвания на купувачи.

"Ремонтите може да почакат 2-3 седмици", каза той.

Премиерът заговори и за опити да се „хитрува“ от страна на нощни заведения, които опитвали да организират уж „частни партита“. Хванатите в нарушение ще бъдат затваряни. Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"