Заради ситуацията с коронавируса: Телевизията на Слави Трифонов изправена пред затруднения

"Няма да затваряме", категоричен бе шоуменът от Плевен

Ситуацията с коронавируса в България ще затрудни телевизията на Слави Трифонов. Това сподели самият той по време на разговор с изпълнителния директор на медията Евгени Димитров - Маестрото.

Двамата обсъдиха случващото се и как то ще се отрази на рекламния пазар, от който те трябва да възстановяват разходите си.

"Ще бъдем още по-затруднени. Водим разговори с наши партньори, пренаписват се бюджетите в момента, пренасрочват се за по-нататък... Давам пример с огромната инвестиция за новия филм на Джеймс Бонд - подготовка, инвестиция, събития, промотиране, премиера... И отлагането само на тази премиера за есента или кой знае за кога, вече носи едно големи загуби за всички, които са навързани по веригата. Ние няма как да не бъдем част от това. Това е съвсем логично - каквото за всички, това и за нас", заяви Евгени Димитров в ефира на "7/8".

"Защо няма реклами при нас? Всъщност има, но са малко?", попита го Слави Трифонов.

"Голяма част от рекламодателите изчакват да видят как ще се развиваме, какво се случва. Това, което прокламираме толкова много, че ТВ 7/8"няма да се превърне в тв СКАТ, в една обслужваща медия на една политическа сила, а ще си е един независим бизнес продукт, част от нашите бъдещи партньори може очакват да го видят на практика. Аз мисля, че в тези 4 месеца, в които съществуваме, вече сме го доказали", посочи Димитров.

"20 години двете най-големи частни медии ни водят. Ние самите сме били част от Би Ти Ви, Работили сме много усилено, сърцато, за да създадем навика у зрителя да посяга към второ копче на дистанционното. От 4 месеца насам работим да натискат 78", допълни той.

"Можем ли да кажем, че независимо от кризисната ситуация, коронавируса и това, че държавата затваря, телевизия 7/8 няма да затвори и ще продължава да работи за интереса на своите зрители, колкото и да са те?", запита го Слави Трифонов.

"Със сигурност. Това ще е точно така", отвърна му оптимистично Маестрото.