В Община Червен бряг организират доставка на храни и лекарства за възрастни хора

Доставката ще се извършва от социални и/или медицински работници и служители на общината

По инициатива на кмета д-р Цветан Костадинов, Община Червен бряг организира доставка по домовете на лекарства, храни и продукти от първа необходимост за нуждаещите се.

На тел.: 0886819589 и 0884302167, всеки работен ден от 8:30 до 17:00 часа, могат да се обаждат самотноживеещи възрастни хора, болни или трудноподвижни, които не са обхванати по програми за предоставяне на социални услуги – личен асистент и домашен помощник, за да им се доставят възмездно /срещу заплащане от тяхна страна/ необходимите хранителни продукти от първа необходимост и медикаменти.

Доставката ще се извършва от социални и/или медицински работници и служители на общината.

На същите телефони могат да заявяват необходимост от доставка на храни и лекарства и лица, които са поставени под домашна карантина и не могат на разчитат на помощта на близки и познати.

Община Червен бряг ще използва всички възможни канали, за да достигне информацията до всеки нуждаещ се.

Заявки, получени до 13.00 часа, ще се изпълняват същия ден, а поръчките, постъпили след този час, ще бъдат изпратени на следващия ден преди обед.

По този начин Община Червен бряг се надява да помогне на най-уязвимите в създалата се сложна епидемиологична обстановка и обявеното извънредно положение заради Covid-19.