В горнооряховската болница няма установен пациент с положителна проба за коронавирус

Мисия

20-03-2020, 16:58

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инфекциозното отделение е с отделен вход за достъп, въведен е алгоритъм на работа

МБАЛ „Свети Иван Рилски“ - Горна Оряховица функционира нормално при засилени противоепидемични мерки и мерки за дезинфекция. Направена е организация за работа в случай на установяване на заразени пациенти с COVID-19. Инфекциозно отделение е с отделен вход за достъп, въведен е алгоритъм на работа, организирани са лекарските екипи.

Периодично в лечебното заведение постъпват пациенти със съмнение за коронавирус, като тенденцията е за завишаване на техния брой, коментира управителят д-р Иван Иванов. На всички тях им се извършват необходимите изследвания и се назначава лечение. До момента в болницата няма установен пациент с положителна проба за коронавирус.

Към момента няма особен недостиг на защитните средства, но болницата е отворена и приема дарения на предпазни облекла за многократна употреба, престилки за еднократна употреба, противогрипни маски, дезинфектанти и пр. или финансови средства за закупуването им.

Всяко едно дарение ще засили обезпечеността на лечебното заведение и защитата на екипите, и на пациентите в него.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"