17 нови случая на коронавирус в България, вече са 129

13 от заразените са от София и 4-ма са от Добрич

129 са вече потвърдените случаи на коронавирус в България. 17 са новите положителни проби - 13 от заразените са от София и 4-ма са от Добрич. Това съобщи генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на Националния оперативен щаб, създаден с цел координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от СЗО спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19.
Добрата новина от днешния ден е, че има излекувана пациентка в столицата. В кръвната ѝ проба са установени антитела на заболяването.
От 00:00 часа тази нощ се преустановяват посещенията в паркове, детски и спортни площадки. На влизане в областните центрове автомобилите ще се спират и ще се проверява целта на посещението.
Хората, които работят в друго населено място, трябва да се подготвят със свободна бележка от работодателя. В случай на нужда от посещение на лечебно заведение в областен град, пациентите ще имат нужда от служебна бележка от лекуващ лекар.
Забранява се на лицата до 60 години между 8:30 и 10:30 да пазаруват в магазини и аптеки – този часови диапазон ще бъде запазен за възрастните хора.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"