ЧЕЗ повишава степента на готовност за реакция на своите екипи

400 екипа ще реагират незабавно при нужда

ЧЕЗ България повишава степента на готовност на своите екипи във връзка с влошената метеорологична обстановка на територията, която компанията обслужва. 400 екипа ще реагират незабавно при нужда. Дружеството може да мобилизира допълнителни екипи, ако ситуацията го наложи.

"Извънредното положение в страната води до затруднения за всички, включително и за нас. Въпреки това нашите служители са на терен и ще реагират по възможно най-бързия начин. Ще командироваме хора при нужда, при пълно спазване на изискванията на институциите. Всички сме наясно, че обстоятелствата затрудняват придвижването и вярвам, че хората ще бъдат търпеливи. Няма да спираме работа при аварийни ситуации, предизвикани от лошото време, разполагаме с високопроходима техника, а служителите са снабдени с необходимите документи за преминаване през пунктовете за проверка. Надяваме се природата да е благосклонна към нас", каза Виктор Станчев, главен оперативен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

Екипите на дружеството са снабдени със специално оборудване за работа в трудни условия. На тяхно разположение са 308 аварийни автомобила, 132 броя специализирана техника, 12 АТВ-та с вериги за сняг, 9 моторни шейни и др. При нужда компанията ще поддържа връзка с областните управители и кметовете на общини.