Снежната покривка в Плевен и Кнежа достигна 14 см

Валежите намаляват, температурите тръгват нагоре

След 48 часа валежи снежната покривка в Кнежа и Плевен е достигнала 14 см. Заради обилните снеговалежи и силния вятър навявания и преспи се образуваха в Северозападна България, по поречието на Дунав, в районите на Плевен и Ловеч, както и на североизток, предаде Нова телевизия.

Валежите в сряда постепенно ще намаляват с тенденция да спират. Ще превалява слаб сняг на изолирани места в планините, предпланинските райони и в Северна България. Остава обаче облачно и студено с осезаеми пориви на вятъра в Дунавската равнина и около Черноморието. Температурите бавно ще тръгнат нагоре – в най-топлата част на денонощието термометрите ще показват между 2 и 7 градуса, до 9-10 в крайния югозапад.

В четвъртък и петък пореден средиземноморски циклон ще усили вятъра и ще донесе нова вълна с превалявания в югозападната половина на страната. Ще вали предимно дъжд, в планините - сняг. Ядрото на циклона преминава южно от България и през почивните дни ще донесе слаби превалявания на изток.

Температурите в следващите 5-6 дни ще се движат нагоре. В края на тази и началото на следващата седмица термометрите отново ще гонят стойности между 15 и 20 градуса.