Кметицата на Телиш: Селото не е под карантина!

Един човек от селото е под задължителна карантина, а други 9, завърнали се от чужбина - под доброволна

Кметицата на Телиш Нели Дакова съобщи, че до настоящия момент селото не е поставено под карантина. Тя направи изявление във връзка с появили се неверни информации в социалните мрежи.

"По информация на РЗИ - Плевен един човек е под задължителна карантина от 21.03. до 05.04.2020 год., тъй като е бил контактен с лице на потвърден случай. Под доброволна карантина са 9 човека, завърнали се от чужбина. Всички спазват дадените им указания. Нямаме данни за положителни проби на наши съграждани. Обръщам се към всички, използващи социалните мрежи, да не публикуват невярна информация относно положението в нашето населено място. А към нашите съграждани: Не вярвайте на други публикации, освен на информация от Кметството, Общината и Районно управление на МВР", посочва Дакова, която изказва и благодарност на всички, които даряват за селото лични предпазни средства - маски, ръкавици и дезинфектанти.

Както вече писахме, установеният болен е 70-годишен гражданин на Плевен, живущ със съпругата си в с. Телиш. Той е настанен в болница в Плевен. 

Продължава инициативата на Кметството в Телиш за обслужване и снабдяване с хранителни продукти и стоки от първа необходимост на трудно подвижни и самотно живеещи наши съграждани, като това става след заявка от тяхна страна.