Министър Вълчев увери: Няма да има нулева учебна година

90% от децата използват дистанционното обучение

Дистанционното обучение за учениците продължава поне до 12 април. Това стана ясно след излязлата заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

"За нас беше предизвикателство да стартираме дистанционното обучение, както и да се компенсира изоставането поради грипните ваканции. Това, което се случи, ни изненада приятно. За много голяма част от учениците в страната дистанционното обучение стартира ефективно. Разбира се има възможности за подобряване“, обясни министър Красимир Вълчев в ефира на Нова тв.

90% от децата използват дистанционното обучение. Малка част са тези, които нямат достъп до интернет или компютри.

"Няма да има нулева година. Стартирахме успешно с дистанционното обучение. То ще бъде приравнено на присъствено обучение. Работните дни на учителите също ще бъдат приравнени на такива“, категоричен бе министърът на образованието.

"Искам да благодаря на всички родители и учители за това, че за един уикенд всички успяха да се мобилизират и да започнем дистанционното обучение“, каза още той.

"Към момента не се поставят оценки на учениците. Учителите си отбелязват активността, ангажираността и това, колко проекти са изработили децата. Това ще се отрази в последствие на техните оценки, когато се възобновят присъствените занятия. Така или иначе, 60% от учебната година беше минала преди общата грипна ваканция“, посочи Вълчев.