Плевенската полиция сгащи двама наркодилъри

Извършени са процесуално-следствени действия в къща в село Ясен

На 26 март 2020 година в 14:30 часа на първокласен път I-3 между село Ясен и град Долни Дъбник служители при Първо РУ- Плевен и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Плевен спират лек автомобил "Опел Астра". Установено е, че водач е 35-годишен плевенчанин, а пътник – 32-годишен русенец. При извършен личен обиск по реда на НПК в пътника е намерено полиетиленово пликче с размери 3х2 см., съдържащо суха зелена тревиста маса. По негови данни веществото е марихуана за лична консумация. Предстои назначаване на физико - химическа експертиза.

При извършени последващи процесуално-следствени действия в къща, обитавана от плевенчанина, в село Ясен са намерени 7000 лева и 2580 евро. Иззети са множество мобилни телефони и СИМ карти. Под цигли на дворна беседка са открити две полиетиленови чанти, съдържащи множество празни полиетиленови пликчета, две електронни везни и мерителна лъжичка.

Мъжете са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор от РП - Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“ от НК, по което работата продължава.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"